018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“SOS Dečija sela” očekuje pomoć grada (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Organizacija SOS Dečija sela pre dve godine započela je u Nišu projekat podrške porodicama u riziku od izdvajanja dece. Od tada do danas u ovaj projekat je uključeno oko 100 porodica i 450 dece.Predstavnici ove humanitarne organizacije sastali su se sa gradskim većnikom zaduženim za socijalna pitanja Svetozarom Aleksovim kako bi razgovarali o daljoj saradnji i finansijskoj pomoći ovom projektu od strane grada.
Humanitarna organizacija SOS dečija sela od svog osnivanja 1949. godine realizuje različite akcije kako bi deci omogućila bolje i normalnije detinjstvo. U Srbiji deluje od 2012. a u Nišu je pre dve godine otvorila centar za podršku porodicama u riziku od izdvajanja dece. Međutim, ovaj projekat kroz koji je prošlo oko 100 porodica i 450 dece neće se realizovati na dalje bez finansijske podrške. Iz ove međunarodne organizacije kažu da bi pomoć grada itekako značila.
Saradnja sa gradom, kaže prvi čovek najveće svetske humanitarne organizacije, bila bi korisna jer bi tako mogli da izađu u susret većem broju ljudi i dece.