018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Solidarna klopica“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Da i u vreme krize ipak uspevamo da budemo humani – pokušaće da dokažu pokretači akcije „Solidarna klopica“. Nakon tri dana od sprovođenja priključilo se 15 pekara, u kojima građani, koji to žele, pecivo mogu platiti duplo, a od preostalog novca najsiromašnijima će biti ponuđena besplatna kifla, ili, možda, sendvič. Iz Niša se akciji, za sada, priključila jedna sendvičara.

Po ugledu na sličnu inicijativu tokom Drugog svetskog rata, kada siromašni nisu imali ni za hleb, pokrenuta je akcija „Solidarna klopica“, koja podrazumeva da se u posebno označenim pekarama u Srbiji može kupiti i ostaviti pecivo za one koji ga ne mogu priuštiti. Posebni plakati već su zalepljeni na izloge pekara u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, a sada i na sendvičari „Happy S“ u starom podzemnom prolazu u Nišu.

Koordinatori  kažu da se akcija odvija vrlo dobro, ali se nameće pitanje kako sprečiti zloupotrebe, kako kod onih koji traže pecivo, tako i kod samih prodavaca.

Još jedna humana akcija razrađena je u niškim pekarama, gde možete duplo jeftinije da kupite pecivo od juče, ili pred kraj radnog vremena pecivo koje je ostalo neprodato. Jedna od tih je i pekara „Baget plus“, u kojoj u toku poslednjeg radnog sata možete kupiti dvadesetak vrsta peciva u pola cene.

 

Povezane vesti