018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

SNS za lokalne izbore u Beogradu za šest meseci

Komentari: isključeni

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje podršku u Skupštini grada za razrešenje gradonačelnika Dragana Đilasa, te da je za naprednjake normalno da lokalni izbori budu održani u narednih šest meseci.

Zahtev za razrešenje gradonačlnika predali su šef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić i odborničke grupe DSS Andreja Mladenović, koji su potom na zajedničkoj konferenciji za novinare naveli da imaju podršku socijalista i da se radi o legitimnom potezu kojim se poštuje volja građana.

Stefanović je na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva stranke rekao i da ne očekuje da će se naprednjaci baviti „prekomponovanjem“ vlasti u Beogradu, da imaju mnogo kandidata za gradonačelnika, ali da to nije bila tema današnjeg sastanka, te da je realno i razumno da izbori u glavnom gradu budu u roku od šest meseci.

- Niti smo se bavili komponovanjem, kao Đilas 2008. godine, niti se sada bavimo prekomponovanjem – rekao je Stefanović i još jednom poručio da je SNS spremna da ide na gradske izbore.

Govoreći o sutrašnjoj sednici Skupštine grada, Stefanović je podsetio da je SNS zajedno sa DSS podnela predlog za izglasavanje nepoverenje gradonačelniku i da očekuje da većina takav predlog podrži, a upitan da li su među njima i odbornici PUPS, ponovio je da je uveren „da postoji većina odbornika koja ne želi da podrži ovakav način vođenja grada“.

Novinare je interesovalo i kako će se voditi grad u narednom periodu, šta će biti s izborom predsednika skupštine, pa i samog gradonačelnika, na šta je Stefanović rekao da se danas Predsedništvo nije bavilo nikakvim scenarijima, da će se videti kako će se situacija razvijati i da njih kao stranku interesuje jedino bolji život Beograđana, čemu su i posvećeni.

Na pitanje da li će možda beogradski izbori biti raspisani istovremeno s vodžovačkim koji su u decembru, Stefanović je rekao da u SNS nisu razmišljali na taj način, da po tom pitanju ne postoji nikakvo taktiziranje, ali da su u svakom slučaju spremni i da nemaju nikakav problem da idu na izbore.

Povezane vesti