018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

SNS u prepunoj Kombank Areni obeležila pet godina postojanja

Komentari: isključeni

Srpska napredna stranka obeležila je večeras u prepunoj Kombank areni petogodišnjicu svog postojanja, a veliki broj njenih pristalica ostao je ispred hale i za njih su organizatori obezbedili prenos preko video-vola.

Prisustnima su se obratili lider stranke Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, bivši lider i osnivač SNS Tomislav Nikolić i savetnik Vlade Srbije Franko Fratini.

Svečanosti su prisustvovali i brojni visoki evropski, svetski i regionalni zvaničnici.

Aleksandar Vučić je izjavio da je SNS nastala iz potrebe Srbije da preživi a da su tri ključna cilja stranke ekonomski razvoj, vladavina prava i članstvo Srbije u EU do 2020.

On je rekao da je obaveza Vlade Srbije da poveća fiskalnu ogovornost i odgovornst javnih funkcionera a ne da se u administraciji zapošljavaju rođaci i partijski kadrovi kao što je bio slučaj do danas.

Vučić i najavio reformu penzijskog sistema, u kojoj sigurno neće biti smanjenja penzija.
„Niko neće da smanjuje penzije, povećavaćemo ih, ali ćemo morati da radimo više a ne da se hvalimo da smo sa 40 i 50 godina otisli u penziju. Nego lepo kad i Nemci i svi u Evropi ima i Srbi da idu u penziju. Jer mi ćemo da se ponosimo radom a ne neradom“, istakao je Vučić.

On je istakao i značaj korenitih reformi u oblasti obvrazovanja, koje je nazvao rak ranom, jer bez toga, kako je rekao, Srbiji se teško pise u budućnosti. Navodeći ključne cljeve SNS u unutrašnjkopj politici Vučić je rekao da su to vkladavina prava, nulta tolerancija za korupciju i organizovani kriminal i nezavinost pravosuđa.

Predsednik Srbije, osnivač i bivši lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić poručio je da ta stranka od svojih članova i simpatizera traži žrtvovanje za dobrobit Srbije, istakavši da će im prosperitet države biti najveća nagrada.

Nikolić je, na proslavi petogodišnjice osnivanja SNS, nekima u stranci zamerio na tome što su se „sklonili u hladovinu“ i borbu za svoj ponos prepustili nekolicini najhrabrijih – Aleksandru Vučiću pre svih. Prema njegovim rečima, SNS je za nešto više od godinu dana pokazala da je moguće ostvariti konkretne rezultate.

Bivši šef italijanske diplomatije i savetnik Vlade Srbije Franko Fratini izjavio je da se proširenje EU nastavlja i da taj proces neće biti moguće okončati pre nego što i Srbija postane njena članica, jer, kako je istakao, Srbija već jeste deo Evrope.

Ministri su poručili da Srpska napredna stranka Srbiju vodi napred, a boljitak od ekonomskih mera Vlade Srbije građani bi trebalo da osete 2014. ili 2015. godine.

Na početku proslave je intonirana himna „Bože pravde“, i pročitan je telegram premijera Ivice Dačića koji nije bio u mogućnosti da prisustvuje skupu u Kombank areni.

Dačić je u telegramu naveo da su pobeda Tomislava Nikolića na predsedničkim i SNS na parlamentarnim izborima, doveli do toga da može da se formira vlada koja će biti „motor i gorivo“ koje je Srbiju vratilo u društvo dostojanstvenih i poštovanja vrednih država.

Predstavnici evropskih prijateljskih partija koji su prisustvovali obeležavanju pet godina od osnivanja SNS u Kombank areni, čestitali su naprednjacima na izuzetnom uspehu i poželeli im dalji rast i razvoj, kako stranke, tako i Srbije. Oni su podržali evropski put Srbije i naglasili da Evropa nije kompletna bez Srbije.

Povezane vesti