018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

SNS: Svakog drugog četvrtka “u susret građanima“

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Iako je ovogodišnji budžet za socijalu uvećan za više od 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, bez pomoći društveno odgovornih kompanija novca neće biti dovoljno za sve ugrožene građane. Ovo ocenjuje predsednica Saveta za socijalnu politiku Srpske napredne stranke u Nišu, Jelena Žarić, najavivši i dežurstva stručnjaka Saveta, svakog drugog četvrtka u mesecu, u okviru akcije “U susret građanima“.

Novac u ovogodišnjem budžetu za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu povećan je za oko 15 odsto u odnosu na sredstva kojima je država za ove potrebe raspolagala prošle godine. Sa četiristo osamdeset osam miliona dinara, sredstva su uvećana na petsto šezdeset dva miliona. Iako je budžet za 2013. više okrenut socijali, naprednjaci u Nišu kažu da ni to uvećanje nije dovoljno da se podmire sve potrebe građana kojima je potrebna neka vrsta pomoći.

Predsednica Saveta za socijalnu politiku u Nišu, Jelena Žarić, najavljuje i dodatne aktivnosti Gradskog odbora, kako bi se Nišlijama još više izašlo u susret.

U Nišu zvanično živi oko 11.000 materijalno ugroženih. Od toga je 4000 dece, a usluge Narodne kuhinje koristi oko 10.000 Nišlija.

Savet za brigu o deci i socijalna pitanja niških naprednjaka, u obnovljenom sastavu radi nekoliko meseci i do sada je u njihovoj organizaciji sprovedeno više akcija, među kojima je i novogodišnja predstava, kada je i korisnicima Centra “Mara“ paketiće delio gradonačelnik Zoran Perišić.

Povezane vesti