018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

SNS spreman da razreši komunalne probleme grada uz još dva odbornika iz NS (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

“Odbornici većinske koalicije u Skupštini grada Niša, okupljeni oko SNS, delovaće ubuduće jedinstveno i odlučno, kako bi se uhvatili u koštac sa svim aktuelnim problemima u gradu”. Ovo je poruka konferencije za novinare gradskih odbora SNS-a i Nove Srbije, čija su dva odbornika, postala deo lokalne vladajuće većine.
Uz dva odbornika Nove Srbije, Skupštinsku većinu u gradu sada čine 22 odbornika, što je 36 odsto od ukupno 61 odbornika. Na zajedničkoj odborničkoj listi SNS, pre tri godine, pored SPS,SDPS i Pokreta socijalista, bila je i Nova Srbija, ali na konstitutivnoj sednici zbog, kako kažu, nedostatka komunikacije, njena dva kandidata nisu postala deo vladajuće odborničke grupe.
Obezbeđivanjem sigurnog kvoruma na skupštinskim zasedanjima, što u poslednje vreme nije bio slučaj, aktuelna koalicija želi da rešava goruće probleme u komunalnom sistemu, da preispita rad nadzornih odbora i direktora. Srpska narpedna Stranka dala je gradu i većnicima konkretne predloge za rešavanje problema korisnika daljinskog grejanja, čija bi realizacija trebalo da počne pre grejne sezone.
Pored zahteva da se isključe sa toplovodne mreže, građani koji protestuju već duže vreme, traže smenu Miloša Banđura,većnika zaduženog za komunalni sistem.
Zbog sukoba interesa na tapetu Agencije protiv korupcije jeste i većnik Srđan Aleksić, koji takođe dolazi iz vladajuće stranke.
Među koalicionim parterima sa zajedničke izborne liste, konferenciji za novinare iz, kako je rečeno, opravdanih razloga nisu priustvovali predstavnici SDPS-a i Pokreta socijalista. Oni su međutim, kako je potvrđeno, zajedno sa SPS dali punu podršku Srpskoj naprednoj Stranci da razreši odgovorne i uvede red u komunalni sistem grada.