018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sneg na Crnom Vrhu, u Sjenici, na Zlatiboru i Kopaoniku

Od:
Komentari: isključeni

KOPAONIK – Sneg umerenog intenziteta trenutno pada na Crnom Vrhu i u Sjenici, a slab sneg veje na Zlatiboru i Kopaoniku, dok u Kuršumliji pada susnežica.
Sneg je na Crnom Vrhu visok šest, na Zlatiboru tri, a na Kopaoniku dva centimetra, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Slaba kiša trenutno pada u Požegi, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu i Zaječaru.
Najhladnije je na Kopaoniku, gde je u 13 časova izmereno minus šest i na Crnom Vrhu, gde je temperatura vazduha iznosila minus tri stepena, dok su na Zlatiboru i u Sjenici izmerena minus dva stepena.
Najtoplije je u Kikindi, gde je izmereno sedam i u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, gde je temperatura vazduha iznosila šest stepeni.
Na Paliću, u Beogradu i Velikom Gradištu je izmereno pet, a u Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Negotinu i Zaječaru četiri stepena.
U Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji i Vranju izmerena su tri, a u Požegi, Kuršumliji, Nišu, Leskovcu i Dimitrovgradu dva stepena.
U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i hladno vreme, sa najvišom temperaturom od jedan do četiri stepena, saopštio je ranije danas RHMZ.
Samo još ujutro na jugoistoku biće oblačno vreme, uz mogućnost kratkotrajnog snega, a najniža temperatura vazduha iznosiće od minus pet do nula stepeni. Noću se očekuje naoblačenje.
Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, uveče i noću jugoistočni.
I u Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i hladno vreme sa slabim i umerenim, severozapadnim, uveče i noću jugoistočnim vetrom. Noću se očekuje naoblačenje.
Najniža temperatura vazduha iznosiće minus dva, a najviša tri stepena.
U upozorenju za područje Srbije do 3. januara najavljuju se obilne snežne padavine.
U nedelju 28. decembra uveče, u toku noći i u ponedeljak ujutro i
pre podne 29. decembra na području Srbije u većini krajeva očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojava snežnih nanosa.
Upozorava se da je u nedelju 28. decembra u istočnoj Srbiji i u Podunavlju moguća ledena kiša.
U upozorenju je najavljeno da će od ponedeljka 29. decembra do subote 3. januara biti veoma hladno, ujutro sa umerenim i jakim mrazem, a danju temperatura niža od nula stepeni, odnosno da će biti ledeni dani.
U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 3. januara 2015. godine u nedelju biti oblačno vreme s kišom i snegom, a pre podne u košavskom području očekuje se jak jugoistočni i istočni vetar.
U istočnoj Srbiji i Podunavlju moguća je i ledena kiša.
Od nedelje uveče do ponedeljka ujutro biće obilne snežne
padavine i stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, a usled jakog vetra i nanosa.
Od ponedeljka do srede biće pretežno oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom, uglavnom slabog intenziteta, a od četvrtka
hladno i uglavnom suvo vreme.
Od ponedeljka do subote biće veoma hladno vreme, ujutro se očekuje umeren i jak mraz, a danju temperatura niža od nule stepeni, odnosno očekuju se ledeni dani.
Tanjug 26.12.2014 14:05
Skrinšot video Tanjug