018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sneg čistilo 7 ekipa „Mediane“

Komentari: isključeni
Tagovi:

Iako prognostičari nisu najavili veće snežne padavine u Nišu, oni koji su skinuli zimske gume sa automobila – danas su morali da ih vrate.
Neki su se snegu, ipak, radovali. Za rukovodstvo Javno-komunalnog preduzeća “Mediana“ ove prolećne padavine bile su dobrodošle, zato što su novi sistem uklanjanja snega sa kolovoza prvi put mogli da isprobaju.

U sredu pre podne, tačnije danas, prema prognozi meteorologa, vreme na jugu trebalo je da bude sa kišom i nešto toplije u odnosu na prethodne dane, a maksimalna temperatura čak do 9 stepeni. Sneg na ulicama ponovo je demantovao meteorologe, ali pometnju nije uneo među zaposlene u ‘’Mediani’’. Oni su iskoristili priliku da isprobaju novi sistem za uklanjanje snega sa kolovoza koji im je nedavno stigao. Umesto da kamion baca so, sada izbacuje slanu vodu, što je, kažu, još efikasnije.

Sneg koji je od jutros padao u Nišu, danas je delimično usporio saobraćaj, ali zastoja na široj teritoriji grada nije bilo, potvrdio je Bratislav Vučković. Grad je čistilo 7 ekipa “Mediane“, bez većih poteškoća.

Industrijske soli za čišćenje ulica i dalje ima dovoljno, poručuju iz “Mediane“, čiji su radnici danas čistili i prilaze pešačkim prelazima, kako bi se i pešački saobraćaj odvijao kako treba.

Povezane vesti