018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Smenjen direktor Agencije za privatizaciju

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara smenjen je sa te pozicije na sednici vlade, saznaje „Kurir“.
Šubara je zapravo udaljen sa mesta direktora do okoncanja procesa o razlozima razrešenja, a odluka se donosi na predlog ministarstva o čemu treba da odluči vlada, navodi list i dodaje da je funkciju direktora preuzeo predsednik Upravnog odbora agencije.
Šubara je za list rekao da ga o smeni još niko nije zvanično obavestio, ali da su mu u privatnom razgovoru rekli da je smenjen.
„Nisam dobio nikakav papir. Neki kažu da sam udaljen, neki da sam smenjen, a ja o tome još ne znam ništa. Ne znam šta se desilo, ne bih mogao da komentarišem bilo šta“, rekao je Šubara.
Šubara je, prema pisanju medija, proteklih meseci imao velike nesuglasice sa ministrom privrede Željkom Serticem.
Najveći kamen spoticanja njih dvojice bio je razmimoilaženje o tome na koji način će biti prodata preduzeća u restrukturiranju, narocito BIP, piše „Kurir“.
Pojedini mediji pisali su da Šubara i Sertić ne razgovaraju, kao i da je Šubari zabranjen ulazak u Ministarstvo privrede.
Medutim, njih dvojica se o tome nikada nisu javno oglašavali, ali je Sertić izjavio da je nezadovoljan radom Agencije za privatizaciju zbog neažurnog odnosa prema potencijalnim investitorima, dodaje beogradski list.

Tanjug
07 Oktobar 2015 07:20
Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva