018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Slika „Poziv na molitvu“ na zidu Opštine „Pantelej“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Inicijativa da se u niškoj opštini Pantelej podigne spomenik Stefanu Nemanji, tj. Svetom Simeonu, i dalje postoji, a prema rečima čelnika ove opštine to bi i trebalo da se dogodi uskoro. Ideju opštine da poštuje kulturne i istorijske znamenitosti, kao i tradiciju Srbije prepoznao je i Siniša Stamenković, jedan od najpoznatijih niških umetnika, pa će slika Stefana Nemanje, koju je on naslikao uskoro zauzeti važno mesto na zidu u ovoj opštini.

„Poziv na molitvu“ delo je poznatog niškog umetnika Siniše Stamenkovića, na kojoj je naslikan Stefan Nemanja i ne treba da čudi što će se ova slika naći na zidu baš u opštini Pantelej. Kako njen autor kaže on podržava ideju ove opštine da se datumi i ličnosti koji su obeležili istoriju našeg naroda kao i grada ne zaborave.

Opština Pantelej se trudi da svečanim akademijama i obeležavanjem bitnih datuma podseti Nišlije na značaj ovog sveca. Uskoro se očekuje i podizanje spomenika Svetom Simeonu na teritoriji opštini, a i spremna je na saradnju sa svima koji dele ovu ideju, pa je tako i prošlogodišnju izložbu Siniše Stamenkovića, pod nazivom „Na temeljima prošlosti“, organizovao Pantelej.

 

 

Povezane vesti