018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Slavljenička premijera Narodnog pozorišta (VIDEO)

Komentari: isključeni

Niško Narodno pozorište obeležiće 127 godina rada premijerom komada “Mala” na tekst Radoslava Pavlovića, a u režiji Ivana Vukovića. Predstava je urađena u brzom tempu za 26 proba i sa mnogo kratkih scena. Karata za sutrašnju premijeru, koja počinje u 20 sati, ima još samo za balkon.

Predstava “Mala” je melodrama o životu malih ljudi na marginama društva, o zakonu ulice i moralnom kodeksu koji u njoj vlada. Priča o surovom ulasku jedne devojke u svet odraslih, koja i pored zla koje otkriva na socijalnom dnu, prepoznaje i večite ljudske vrednosti kao što su ljubav, prijateljstvo i odanost. U ulozi reditelja i scenografa je Ivan Vuković.

Drama Radoslava Pavlovića, ”Mala” prvi put je izvedena na sceni “Zvezdara teatara” 1990, a snimljen je istoimeni film godinu dana kasnije. U niškom Narodnom pozorištu se ova drama igrala pre dvadesetak godina. Ivana Nedović je u to vreme glumila Malu, u ovom, svojevrsnom rimejku predstave, glumi majku, Božidarku Knežević.

Premijera predstave “Mala”, 11. marta , na Dan niškog pozorišta, nije jedina premijera u ovom mesecu. Na Svetski dan pozorišta, 27.marta, planirana je i premijera drame “Borilači klub”, koja se radi po motivima teksta filma “Fight club” iz 1999. godine. Ko će biti niški Bred Pit i Edvard Norton ostaje da se vidi.

Povezane vesti