018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Slavković: Večeras grad neće biti u mraku, Grad uplatio prvu ratu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

“Niške ulice i trgovi, od večeras neće biti u mraku, jer je Grad uplatio 30 miliona dinara, kolika je, po reprogramiranom ugovoru, prva rata za otplatu ukupnog duga od 180 miliona dinara EPS Snabdevanju“, rekao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković. On ističe i da će druga rata, u istom iznosu, tom javnom preduzeću biti uplaćena tokom narednih 10 dana, što je Niškoj televiziji potvrdilo i EPS snabdevanje.

Posle uplaćene prve rate za reprogramirani dug, Nišlije više neće morati da koriste baterijske lampe, kako bi u večernjim satima bezbedno stigle do svojih kuća. Ukupan dug prema EPS snabdevanju jeste 180 miliona dinara, a danas je uplaćena trećina. Postavlja se međutim pitanje da li je do isključenja moralo doći, s obzirom na to da je EPS danima slao gradu upozorenja o mogućem ishodu.

Grad je ranije sklopio ugovor i o reprogramu duga od 320 miliona prema „Jugoistoku“, koji treba da otplati u narednih 10 godina. Ovaj iznos, grad vec 11 meseci izmiruje redovno. U niškom „Jugoistoku“ kažu da za sinoćno isključenje ne žele da snose odgovornost, ali i da pri svakom narednom neće biti privilegovanih.

Osnovni razlog otežanog plaćanja dospelih obaveza, kako kazže Slavković, jeste nedovoljno punjenje gradske kase, ali to, bar kako je istakao, više neće uticati na funkcionisanje gradske javne rasvete.

 

Povezane vesti