018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Slavković: Traži se najpovoljnije rešenje (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Decembarski računi za grejanje Nišlija koji u svoje stanove nisu ugradili kalorimetre, bili su čak duplo veći nego inače izazvali su veliki revolt građana. Ovaj problem došao je i do gradskog rukovodstva, a očekuje se da, u saradnji sa nadležnima u “Gradskoj toplani“ bude uskoro i rešen.
Nišlija Ivica Mitić je do januara račune za grejanje plaćao oko 7.500 dinara. Za decembar mu je stiglo da uplati čak 17.000 dinara.
Ovaj Nišlija je, međutim, samo jedan od mnogih revoltiranih kojima su u januaru došli bar dvostruko veći računi nego ranije.
Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković kaže da je razlog za uvećane račune neposedovanje kalorimetara.
U Udruženju za zaštitu potrošača „Forum“, međutim, kažu da je apsurdno to što je promena tarifnog sistema usledila pre nego što su sprovedene mere energetske efikasnosti. Tumačeći Zakon o zaštiti potrošača, iz ovog udruženja zaključuju da je moguće raskinuti ugovor sa “Gradskom toplanom“. U ovom javno-komunalnom preduzeću, međutim, kažu da to nije ostvarivo dok Grad ne odluči suprotno.
Pitanje potrošnje toplotne energije biće postavljeno na narednom kolegijumu predstavnika Grada i toplane, kako bi se našlo najpovoljnije rešenje za korisnike, uverava zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

http://youtu.be/ol3JVHM06R0

Povezane vesti