018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Slavjansk pod blokadom, ukrajinska vojska puca na civile

Od:
Komentari: isključeni

07.05.2014 11:39
KIJEV – Ukrajinske trupe okružile su Slavjansk i blokirale sve izlaze iz tog garda, a automobili koji pokušavaju da napuste Slavjansk su pod oružanom paljbom, saopštili su predstavnici snaga samoobrane. Ukrajinske snage povratile su kontrolu nad gradskom skupštinom u istočnom lučkom gradu Mariupolju, posle žestokih okršaja sa pristalicama federalizacije.

Zapadne sile danas su započele još jedan diplomatski „očajnički“ pokušaj s namerom da se spreči da sukob u Ukrajini preraste u građanski rat, istakla je francuska agencija AFP i dodala da se konflikt sve više širi ka ruskoj granici.

Pres sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, ocenio je da je neopravdano izražavanje žaljenja nemačke kancelarke Angele Merkel zbog toga što Rusija namerava da održi paradu povodom Dana pobede na Krimu, dok je u Ukrajini napeta situacija.

Ukrajinske snage povratile su kontrolu nad gradskom skupštinom u istočnom lučkom gradu Mariupolju, posle žestokih okršaja sa pristalicama federalizacije.