018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Skupština Srbije danas o izveštajima regulatornih tela

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Skupština Srbije razmatraće na današnjoj sednici redovne godišnje izveštaje koje je podnelo više regulatornih tela.
Parlament će, na četvrtoj posebnoj sednici u ovoj godini, razmatrati izveštaje Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Zaštitnika građana za 2013. godinu, kao i izveštaj o sprovođenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koje je podneo poverenik Rodoljub Šabić.

Na dnevnom redu sednice je i izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korupcije za 2013. godinu, sa Izveštajem o sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, koji je podnela Agencija za borbu protiv korupcije.
Takođe, parlament će raspravljati o izveštaju o radu Državne revizorske institucije (DRI) za 2013. godinu, koji je podnela ta institucija.
Skupština će razmotriti i predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.
Danas će u Domu Narodne skupštine biti održane i sednice više parlamentarnih odbora.
Odbor za evropske integracije će razmatrati Predlog odluke o postupku razmatranja predloga pregovaračke pozicije u procesu pregovora sa EU, a Odboru za odbranu i unutrašnje poslove obratiće se ministar odbrane Bratislav Gašić.
Na dnevnoj redu sednice Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja je davanje saglasnosti na više zahteva različitih institucija, dok će Odbor za prava deteta razmatrati godišnji izveštaj Zaštinika građana koji se odnosi na oblast prava deteta.
Danas će biti održana i sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva, na kojoj bi, između ostalog, trebalo da bude osnovana radna grupa za razmatranje predstavki i predloga građana.