018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Skupština odbila ostavke čelnika Železničara

Komentari: isključeni

Na sednici Skupštine Rukometnog kluba Železničar jednoglasno je odbijena ostavka predsednika Igora Novakovića, tako da on ostaje na čelnoj funkciji „Želje“.

Istovremeno, Skupština je usvojila zaključak kojim se sugeriše Upravnom odboru kluba da ne prihvati ni ostavku potpredsednika Siniše Prokića, budući da je to u nadležnosti Upravnog odbora.

Prethodno, predsednik Skupštine Železničara Zoran Martinović pročitao je pisane ostavke Novakovića i Prokića, koje su oni, neočekivano, podneli pre nekoliko nedelja, ali i stav sa sastanka Upravnog odbora, održanog 18. novembra, kojim se traži od delegata Skupštine da te odluke ne prihvate.

Na sednici je usvojen i finansijski izveštaj između dve Skupštine. Klub je u tom periodu poslovao pozitivno, ali i dalje postoji dug od 20 miliona dinara, koji bi trebalo da se sanira dolaskom sponzora.

Kada je u pitanju takmičarski deo konstatovano je da je Železničar od minus dva boda sa polusezone prethodnog prvenstva stigao do titule jesenjeg prvaka u aktuelnoj Super ligi, da je na pragu plasmana u plej-of, gde će se boriti za plasman u evro-kupove i regionalnu SEHA ligu. Klub planira da angažuje i dva pojačanja, kako bi se ti ciljevi ispunili.

 

Povezane vesti