018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Skupština o stečaju, privatizaciji, medijskim zakonima

Komentari: isključeni

Skupština Srbije počeće danas novu sednicu na kojoj će biti razmatrani predlozi Zakona o privatizaciji i o stečaju, kao i set medijskih zakona, koje je predložila Vlada Srbije.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o privatizaciji, izmene i dopune Zakona o stečaju, izmene i dopune Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre.

Pred poslanicima je i set medijskih zakona – Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima.

Ti predloženi zakoni biće razmatrani po hitnom postupku.

Cilj zakona o privatizaciji je da ubrza prvatizacije i stvori uslove za ekonomskii razvoj i očuvanje socijalne sigurnosti, Predlogom zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju obezbeđuju se uslovi za poboljšanje poslovnog ambijenta, efikasnije sprovođenje stečajnog postupka i sprečavanje zloupotreba i korupcije u ovom procesu, navela je Vlada.

Kada je reč o medijskim zakonima, njihova primena će, tvrdi njihov predlagač, doprineti zaštiti javnog interesa građana u sferi informisanja, obezbeđivanju medijskih sloboda i međunarodnih standarda u toj oblasti.

Sednica počinje u 10 sati, a prethodno će resorni skupštinski odbori razmotriti ta zakonska rešenja u načelu.

(Tanjug)

Povezane vesti