018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Skupština grada pomaže komunalnu policiju (VIDEO)

Iako im nedostaju veći prostor, nova vozila i zimska oprema, niška Komunalna policija uspeva da odgovori na gotovo sve pozive građana. Niš ima trenutno 23-oje komunalnih policajaca, a predmeta je trostruko više nego prošle godine. Njih je danas posetio predsednik niške Skupštine prof. dr Mile Ilić, koji je rekao da, i uprkos krizi, Niš mora da bude čist i uređen grad. Dodaje da će se pomoći gde se god može, a za početak Skupština je policajcima poklonila dva nova računara.

Zahvaljujući novoj gradskoj Odluci o komunalnom redu, od 6. septembra Komunalna policija sada ima konkretnije i veće nadležnosti. Ove godine imaju 5.000 predmeta, što je u odnosu na prošlu godinu trostruko više.

Trenutno ih je 23-oje, a nakon obuke novih kandidata, biće ih 47-oro. Ali, problem je gde će se svi oni smestiti. Prostor u Katićevoj nije veliki, nema ni dovoljno opreme, a od dva vozila koliko ih imaju, svake nedelje je, kažu, jedno na popravci.

Komunalni policajci trenutno najviše posla imaju oko uklanjanja vozila sa zelenih površina, asistiraju u uklanjanju vanpijačne prodaje, pokreću prekršajne prijave. Građani najčešće zovu zbog noćne buke i pasa i mačaka lutalica.

Povezane vesti