018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Skupština Grada o direktorima javnih preduzeća 2. oktobra (VIDEO)

Predsednik Skupštine Grada prof. dr Mile Ilić najavio je za 2. oktobar sednicu Skupštine Grada, na kojoj će biti izabrani direktori javnih preduzeća, kao i nadzorni odbori.

Sve uprave su Skupštini grada predložile po jednog kandidata od onih koje je Komisija za izbor direktora najbolje rangirala. Za direktora „Direkcije za javni prevoz“ predložen je Miljan Jovanović, za „Objedinjenu naplatu“ Jelena Stojanović, „Naissus“ Dejan Andrejević, „Goricu“ Igor Jovanić, Gradsku toplanu Slobodan Maksimović, „Medianu“ Bratislav Vučković, „Tržnicu“ Radovan Milojević, „Parking servis“ Marko Janković, Aerodrom Dragan Bugarinović, „Direkciju za izgradnju grada“ Branislav Jocić. Za direktora Niške televizije predložen je Boban Rajković, „Niš-stana“ Nenad Hafner, „Gradske stambene agencije“ Vladan Stojanović i „Zavoda za urbanizam“ Ljubiša Mitić.

Odgovarajući na pitanje da li će biti ispunjeno obećanje da će na rukovodećim mestima biti najkvalitetniji kadrovi, a ne isključivo članovi stranaka, Ilić kaže da to nije u nadležnosti Skupštine. On pojašnjava da kandidate za direktore ustanova prosleđuje Odbor za imenovanje, a kandidate za direktore javnih i javno-komunalnih preduzeća resorna komisija i nadležne uprave, a da je posao Skupštine Grada, između ostalog, da se pobrine da kandidati za direktore, ali i nadzorne odbore, ispunjvaju sve zakonske uslove.

Povezane vesti