018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Skupština grada Niša završila 18. sednicu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Skupština grada Niša završila je 18. sednicu. Nakon što su juče usvojili budžet i plan razvoja grada u 2014. odbonici su danas raspravljali o deponiji i formiranju regionalnog, privredno – komunalnog društva i novim komunalnim taksama. Izmedju ostalog usvojen je izmenjen program poslovanja Direkcije za javni prevoz ali i odluka o narodnoj kuhinji. Primena je pomerena za april, a prema ovoj odluci smanjuje se broj korisnika .

Pre rasprave o narodnim kuhinjama odbornici Skupštine grada usvojili su između ostalog odluku o detaljnoj regulaciji deponije otpada Bubanj i osnivanju Regionalnog privrednog društva za komunalnu delanost. Socijalna zaštita i narodna kuhinja su ipak izazvali najviše polemike. Novom odlukom pravo na topli obrok u 2014. ima samo radno nesposobno stanovništvo. Umesto 5 topli obrok će u narednoj godini dobijati oko 2 hiljade korsinika. Posle dvočasovne rasprave, na predlog predsednika Skupštine, predlagač je pomerio primenu. Umesto da važi od 1. januara, važiće od 1. aprila .
Za razliku od pitanja narodne kuhinje, gradski parlament je nekoliko tačaka ipak usvojio jednoglasno. Pored inicijative o pokretanju referenduma o izmeštanju pruge i transformaciji NTV-a u javni servis, odbornici su bez glasa protiv usvojili predlog o nagrađivanju najboljih studenata.
Gradski parlament je između ostalog usvojio i odluku o nazivima ulica i imenovao je predsednike upravnih odbora ustanova. Za narednu nedelju najavljeno je još jedno zasedanje Skupštine grada.