018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Skupština grada Čačka opkoljena nezadovoljnim građanima

Od:
Komentari: isključeni

ČAČAK – Zgrada Skupštine grada Čačka, čija sednica je zakazana za danas, jutros je više od jednog sata bila opkoljena brojnim nezadovoljnim građanima.
Najpre su se u protestnoj vožnji ispred ulaza u zgradu Gradske uprave sa oko 100 vozila zaustavili taksiti iz 15 udruženja, nezadovoljni radom lokalne administracije, koja od decembra nije postupala po njihovom zahtevu u vezi cene usluga, iako je u međuvremenu, prema rečima predstavnika taksista, nametnula nove, zahtevne uslove obavljanja taksi prevoza.
Predstavnik taksi udruženja „Ča-taxi“, Miloš Radulović kaže da godinu i po dana Skupština grada ne može da donese ekonomsku cenu kako bi mogli da obezbede egzistenciju sebi i porodicama.
„Sa startnom cenom od 35 do 40 dinara ne može da se preživi. Pre tri meseca smo dobili obećanje od gradskih čelnika da će se povećati cena taksi usluga na 50 dinara , međutim, taj predlog nije ni ušao u skupštinsku proceduru“, kazao je on Tanjugu.
Radulović je istakao da protestnom vožnjom žele da se njihov zahtev uvrsti u dnevni red.
„Ukoliko se to ne desi, nećemo blokirati grad, jer nam građani nisu krivi, ali ćemo onemogućiti rad zaposlenih u gradskoj upravi“, kategoričan je on.
Istovremeno, oko 100 radnika preduzeća “Papirpak”, kojima su u ponedeljak uručeni otkazi, zahtevalo je da prisustvuje zasedanju lokalnog parlamenta.
Pored njih, na istom mestu su se našli predstavnici pet mesnih zajednica i nekoliko desetina građana, koji su najviše bili pogođeni gradom tokom jučerašnjeg nevremena.
Sa njima su bili i protivgradni strelci, jer smatraju da rade “na crno” i bez ikakvih rešenja, a stanje pogoršava činjenica da nemaju dovoljno raketa za obavljanje svog posla.
“Nemamo projektile, niti potpisane bilo kakve ugovore sa gradom, a sezonu su skratili na četiri meseca da bi država uštedela. Pitam se šta će biti ukoliko neispravna raketa padne neeksplodirana i povredi nekoga, kao što se juče desilo u Kragujevcu, da li ću ja biti odgovoran i ići u zatvor”, jada se jedan od protivgradnih strelaca.
Prema rečima predsednika Skupštine grada Čačka, Veljka Negovanovića, danas će stići urgentno 110 raketa iz pribojske firme „Poliester“, a projektili su naručeni i preko čačanske Slobode i lučanske MB Namenska.
Tanjug 25.06.2014 11:24
Skrinšot video Tanjug