018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Skupština GO Pantelej izglasala budžet za 2014.

Komentari: isključeni

Kako ističe vladajuća većina,realan budžet za narednu godinu,usvojila je i Gradska Opština Pantelej.Planirani iznos je od oko 168 miliona dinara,što je približno ovogodišnjem budžetu.
Planirani budžet od 168 miliona,poklapa se sa nivoom predviđenih prihoda i rashoda,a kakva će biti realizacija znaće se krajem 2014.Najveće stavke u iznosu od oko 40 miliona dinara biće nastavak započetih međunarodnih projekata kao što su izgradnja puta do Cerjanske pećine i negovanje starih zanata,kao i izgradnja kolektora,toplovodne mreže u Gutenbergovoj ulici i hlorisanje vode u okolnim selima.Za socijalna davanja predviđen je iznos od oko 2 miliona dinara,.Ocenjujući da je to nedovoljan iznos odbornička grupa DS nije podržala ovakav budžet.
Predsednik Gradske Opštine Pantelej Srđan Savic,ističe da Opština ne deli socijalna davanja po sopstvenom nahođenju i da će dva miliona biti izdvojena na osnovu realne procene.
Odlučeno je i da ubuduće rashladni uređaji mogu na javnim povrsinama da se postavljaju jedino uz saglasnost Opštine,kao i da aktuelni predsednik Srđan Savić, postane predsednik nedavno formiranog kulturno-umetničkog drusštva Abrašević.