018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Škole u blokadi, iz Republike ne šalju sredstva u gradsku kasu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Grad Niš januara nije dobio novac iz Republike odnosno nenamenska sredstva koja se daju gradovima koje izmiruju svoje obaveze. Razlog je dug prema školama zbog kojeg su one u blokadi. Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković kaže da će se dugovanja uskoro izmiriti, što znači da će i novac iz Republike brzo stići.
Grad Niš trenutno duguje školama oko 20 miliona dinara. S obzirom na to da su od prvog januara ove godine škole i javna preduzeća ušli u takozvani RINO sistem plaćanja što znači plaćanje u određenom roku, a da grad to nije ispoštovao, sredstva iz Republike nisu januara stigla u gradsku kasu.
Slavković međutim kaže i da su škole u blokadi ne samo zato što im grad duguje novac nego i zbog tužbi prosvetara za neisplaćene jubilarne nagrade.
Zamenik gradonačelnika kaže i da će grad narednih dana izmiriti svoja dugovanja, a samim tim će stići i novac iz Republike.
Kreditom koji planiraju iz Grada biće otplaćen dug prema školama, ali će on služiti i za izmirenje drugih obaveza grada, kaže Slavković.