018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Škole slave dan Svetog Save

Komentari: isključeni
Tagovi:

Grad Niš će nastaviti da ulaže napore kako bi se i učenicima i prosvetnim radnicima obezbedili dobri uslovi za rad i postizanje što boljih rezultata, istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, koji je povodom praznika obrazovanja obišao niške osnovne i srednje škole. Jedan od prvih koraka biće obezbeđivanje nastavnih sredstava neophodnih za rad, kao i edukacija zaposlenih.

Dan utemeljivača srpskog školstva i prvog srpskog arhiepiskopa, Svetog Save, obeležava se u svim školama širom Srbije. To je prilika da se podsetimo koliko je obrazovanje važno i šta je neophodno uraditi da bi se đacima obezbedili što bolji uslovi, rekao je prvi čovek grada, koji je povodom Savindana posetio OŠ „Branko Miljković“ i Gimnaziju “Svetozar Marković“.

Savindan obeležavaju sve škole širom Srbije, čime se, između ostalog, pokazuje zahvalnost svima koji rade sa decom i ulažu u njihovo znanje, ali i onima koji im obezbeđuju adekvatne uslove nastave.

Ovaj je dan u školama radni, ali bez nastave, uz akademije, svečane priredbe i uz podsećanje koliko je za srpsko školstvo Sveti Sava važan.

Sveti Sava je za školsku slavu ustanovljen odlukom Sovjeta Knjaževstva Srbskog, 2. januara 1840. godine, na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja u Kragujevcu.

Povezane vesti