018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Škole bez nastave 22. decembra (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U Srbiji će u sredu 22. decembra oko 1000 osnovnih i srednjih škola potpuno obustaviti nastavu na jedan dan, najavljuju sindikalisti prosvete. U Nišavskom okrugu štrajk na ovaj način od ukupno 119 škola najverovatnije će radikalizovati 33 škole.
Ako uskoro ne postignu nikakav dogovor sa Vladom, nastavnici u štrajku kažu da neće zaključiti ocene na kraju prvog polugodišta, kaže predsednik GO Samostalnog sindikata obrazovanja Zorica Kitanović.
Štrajk prosvetara se zaoštrava. Dogovora sa Vladom već pet punih nedelja oko regulisanja kolektivnog ugovora, nastavničkih dodataka, dnevnica, toplog obroka i nagrade još nema, kažu u niškom Samostalnom sindikatu obrazovanja.
Nastavu na jedan dan prekinuće oko 1000 škola u Srbiji. Na području Nišavskog okruga od 119 škola, svoje nezadovoljstvo na ovaj način, pokazaće, kao što je bilo u oktobru, najverovatnije 33 škole. U Samostalnom sindikatu objašnjavaju da se skraćeni časovi neće nadoknađivati. Odrađivaće se samo dani kada nastave uopšte nema.
Sindikalisti su spremni i da đacima ne zaključe ocene na kraju prvog polugodišta ako pregovori sa Vladom propadnu. Ipak u Ministarstvu prosvete ne veruju u pomenuti scenario i ubeđeni su da će se sa sindikatima dogovoriti do Nove godine.

Povezane vesti