018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Škole bez nasilja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Osnovna škola “Desanka Maksimović“ u Čokotu već drugu godinu zaredom uspesšno sprovodi projekat “Škole bez nasilja“. Za to vreme, ova školska ustanova realizovala je brojne aktivnosti sa učenicima, nastavnicima i roditeljima, kako bi zajedno, unapredili nivo bezbednosti u školi. Jedan od razloga okupljanja svih aktera jesu i “Dani bezbednog interneta“.

U projektu “Škole bez nasilja“ zajednički, svako u svom domenu učestvuju – Ministarstvo prosvete, Opština Palilula, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Centar za socijalni rad, roditelji, učenici. Ideja postoji već dugi niz godina, ali se realizuje od 2012. godine.

U Osnovnoj školi „Desanka Maksimovicć“, 60 odsto đaka prepoznaje elektronsko nasilje, kao i ostale oblike neadekvatnog ponašanja mladih.

Suština je u brzom prepoznavanju rizičnog ponašanja učenika i efikasnom delovanju svih koji treba da ga preveniraju.

U Projekat je uključena je i Opština Palilula, na čijoj se teritoriji nalazi OŠ “Desanka Maksimović“.

Kroz projekte u poslednjih 12 godina, OŠ „Desanaka Maksimović“ iz Čokota, obezbedila je oko 500.000 evra za kupovinu pametnih tabli, kinoprojektora, video-bimova i ostale edukativne opreme. Do kraja godine obezbediće i 100.000 evra za opremu, kojom će sprečiti obijanje škole. Želja im je, kako kažu, da budu lideri, kako u bezbednosti, tako i u kreiranju novog obrazovnog sistema koji podrazumeva nastavak inkluzivnog obrazovanja za koje su dobili nagradu Ministarstva prosvete.

 

 

 

Povezane vesti