018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Školarine miruju

Komentari: isključeni

Dok se u Beogradu studenti nerviraju zbog najavljenog poskupljenja školarina, njihove kolege u Nišu mogu da odahnu – cenovnici 12 fakulteta niškog Univerziteta ostaju isti. Jedino je moguće povećanje na Ekonomskom fakultetu, ukoliko njihov predlog usvoji Senat niškog Univerziteta.

Mnogi smatraju da je studiranje danas postalo luksuz, pogotovo za studente koji dolaze ”sa strane”. Kada se sve stavi na papir, mesečna kirija, menza, školarina za samofinansirajuće studente, cifra je pravi udar na kućni budžet. Zamislite na sve to još i povećanje školarine? Srećom, to se, za razliku od beogradskih, na niškim fakultetima u ovoj školskoj godini neće desiti. Studenti medicine u Nišu neće morati više da izdvajaju ove godine. Status quo i na Pravnom fakultetu.

Mirni mogu biti i studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Fakulteta zaštite na radu, Prirodno-matematičkog. Ni privatni fakulteti u Nišu neće podizati visinu školarina.

Na niškom Univerzitetu rekli su nam da su dva fakluteta poslala predlog Senatu niškog Univerziteta za povećanje školarina za 12, 5 odsto, kolika je inflacija. Predlog se dalje šalje Ministarstvu prosvete, a ukoliko bude usvojen, školarina na niškom Ekonomskom biće povećana sa osamdeset na devedeset hiljada dinara.

 

 

 

 

Povezane vesti