018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Škola u selu Merćez dobila struju (VIDEO)

Komentari: isključeni

Privredno društvo „Jugoistok“ sprovelo je struju do škole u selu Merćez kod Kuršumlije, koju pohađa samo jedan đak. Direktor ovog privrednog društva profesor doktor Igor Novaković rekao je da “Jugoistok” ovim pokazao da je društvenoodgovorna kompanija, koja teži tome da električnu energiju sprovede i do najudaljenijih mesta, kako bi stanovnicima, a pogotovo deci, olakšali život.

Desetogodišnji Milinko Kostić svakoga dana iz susednog sela Magovo dolazi na nastavu u Merćez, u istureno odeljenje škole „Miloje Zakić“ iz Kuršumlije, gde je jedini đak. Kako kaže, ne smeta mu to što je sam u učionici, jer je veoma zadovoljan radom njegove učiteljice. Najveći problem bio je taj što do skoro nisu imali struju, ali sada je i to rešeno.

Direktor privrednog društva Jugoistok prof. dr Igor Novaković kaže da je tek skoro saznao da ova mala škola nema struju, pa je odlučio da to promeni.

Učiteljica Bojana Veličković, koja se zbog posla u ove krajeve preselila iz Kragujevca, kaže da joj veoma drago što su napokon dobili struju, jer im to pre svega omogućava da časovi traju 45 minuta. Rad sa jednim učenikom joj, kako kaže, ne smeta.

Novaković dodaje da ne možemo da govorimo o decentralizaciji ako domaćinstva u udaljenim selima nemaju električnu energiju, pa je najavio da će i u budućnosti težiti tome da struju sprovede i do najudaljenijih krajeva koje pokriva “Jugoistok”.

Povezane vesti