018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Škola koja brine o đacima i posle nastave (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“ ima novu učionicu opremljenu računarima i drugom opremom, gde će učenici moći da provode vreme dok čekaju prevoz ili da uče i rade ukoliko nemaju uslove kod kuće.
Učionica je opremljena sredstvima Evropske unije u okviru projekta „Na sigurnom si“. Ova neobična učionica će, kažu, prvenstveno služiti učenicima koji stanuju van Niša i svakodnevno putuju do škole, da u njoj provode kvalitetno vreme dok čekaju prevoz. Ovde će moći da borave i svi ostali učenici ETŠ „Mija Stanimirović“. Učionica je opremljena računarima, dvd plejerom, televizorom, štampačem i drugom opremom koja može da olakša i učenje, kaže direktor škole Aleksandar Veljković. Za njeno opremanje izdvojeno je oko 6 hiljada evra iz sredstava EU, dok su oko 4 hiljade utrošili za edukaciju profesora za rad u učionici.
Škola je obeležila svoju 66. godišnjicu, a trenutno je pohađa oko 750 učenika.
Za dan škole učenici su organizovali i Ekološku akciju. Oni su počistili okolinu škole, prikupljali elektronski otpad i organizovali edukacije kako bi među vršnjacima podigli svest o značaju očuvanja sredine.