018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Škola 14. oktobar od septembra obrazuje slepe i slabovide učenike (VIDEO)

Komentari: isključeni

Specijalnu školu za osnovno i srednje obrazovanje od septembra moći će da pohađaju slepa i slabovida deca. Direktor škole Zoran Nikolić napominje da će Niš pored Beograda biti jedini grad u Srbiji gde je omogućeno školovanje ove dece. Kako ističe, dobili su sve potrebne dozvole resornog ministarstva, a spremna je i oprema.

Zaposleni u školi 14. oktobar oduvek su se trudili da, zbog specifične strukture učenika, svojim đacima obezbede što bolje uslove za rad kako bi mogli adekvatno da se obrazuju. Potreba za odeljenjem za slepu i slabovidu decu postoji već duže vreme, jer je do sada jedina takva škola postojala u Beogradu. Direktor Nikolić kaže da je za nastavu sve spremno i da već ima zainteresovanih.

Za rad sa učenicima koji pohađaju školu 14. oktobar često je potrebna specifična oprema kako bi đaci sa različitim stepenom invaliditeta i ometenosti u razvoju mogli da prate gradivo. Tako škola, između ostalog, poseduje digitalni kabinet i interaktivnu učionicu.

Upis je u toku, a direktor Zoran Nikolić kaže da je sve spremno za novu generaciju učenika. On dodaje da učenici ove škole na mnogim smotrama i takmičenjima ostvaruju zapažene rezultate, što je još jedan dokaz da ova deca nastavu pohađaju u potpuno adekvatnim uslovima i da im je posvećena maksimalna pažnja.

Povezane vesti