018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sjajan rezultat Bogdana i Novaka Stanojevića u Argentini (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Đaci gimnazije “Svetozar Marković“ opet su u Niš došli ovenčani medaljama. Ovog puta je reč o blizancima Bogdanu i Novaku Stanojeviću, učenicima prve godine odeljenja za talentovane fizičare. Bogdan se sa Međunarodne juniorske olimpijade u Argentini vratio sa srebrom, dok je Novak osvojio bronzu na pomenutom takmičenju na kom je učestvovalo oko dve stotine đaka iz 35 zemalja.
Nemaju još ni 16 godina, a već imaju medalje oko vrata. I to ne bilo kakve, već olimpijske. Osim crta lica, zajednički im je i talenat za prirodne nauke. Potvrdu za to su dobili na nedavno održanoj Međunarodnoj juniorskoj olimpijadi u Mendozi sa koje su došli visoko plasirani. Takmičili su se u tri discipline – fizici, hemiji i biologiji. Bogdan je osvojio srebro, a Novak bronzu.
Osim takmičenja, u Argentini je bilo vremena za druženje i obilaske. Utisci iz ove južnoameričke zemlje, slažu se, neće uskoro iščeznuti.
Takmičare iz drugih zemalja nisu doživeli samo kao konkurenciju. Sklopili su nova prijateljstva, a društvene mreže i savremene komunikacije će im značajno pomoći i da ih održe.