018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Situacija još teža u poplavljenim delovima Novog sela i Donjeg Međurova (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Situacija u poplavljenim delovima Novog sela i Donjeg Međurova pogoršala se u odnosu na jučerašnji dan, kaže za Nišku televiziju gradski većnik Žarko Ranković. Grad i sve nadležne institucije rade na tome da nivo vode, međutim za osposobljavanje pumpnih stanica potrebna su najmanje 2 dana.
Grad je za poplavljena područja u niškim naseljima Donje Međurovo i Novo selo našao dva rešenja. Ipak, uz maksimalno angažovanje ekipa, moguće je tek kroz par dana iscrpeti veće količine vode.
U pumpnoj stanici u Novom selu, koja je u vlasništvu „Fripaka“ i koja ima samo jednu pumpu, jer su ostale dve ukradene, struja je bila isključena zbog neplaćanja, što je i jedan od uzroka poplava. Međutim Grad je reagovao, a elektrodistribucija je razumela problem, te je ta jedna preostala pumpa pokrenuta. Međutim, njen kapacitet je suviše mali, pa je JKP „Naissus“ obezbezilo još 2 pumpe. Za poplavljenih preko sto hektara, odgovornost je, kaže Ranković, slojevita.
Kada pumpe obave svoj posao i raščiste teren, ekipe Instituta za javno zdravlje imaće zadatak da provere zagađenost zemljišta i otklone posledice plavljenja.

Povezane vesti