018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

SINOS: Privatizacija medija ne donosi ništa dobro

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Sindikat novinara Srbije dao je punu podršku kolegama iz regionalnih i lokalnih elektronskih medija, koji se protive privatizaciji i zalažu za osnivanje regionalnih javnih servisa, jer kako se navodi u saopštenju, privatizacije medija nisu donele ništa dobro.

Ukoliko država izađe iz regionalnih i lokalnih medija u uslovima kada nema definisinih kriterijuma i radno-pravne zaštite, to može imati katastrofalne posladice, kaže se u saopštenju Sindikata novinara Srbije, posebno ako se uzme u obzir kako su prošli mediji koji su privatizovani poslednjih godina. SINOS godinama upozorava da Asocijacija medija, oko koje je okupljena Medijska koalicija i koja se zalaže za privatizaciju, štiti interese stranog kapitala i domaćih tajkuna.

Zbog toga, SINOS još jednom podseća da u uslovima korupcije, straha i siromaštva nema slobode medija i da su slobodni novinari samo oni koje štiti kolektivni ugovor. Međutim, ovaj sindikat tvrdi da su Asocijacija medija i Medijska koalicija glavna prepreka uspostavljanju socijalnog dijaloga u medijima i donošenja kolektivnog ugovora, što je elementarni evropski standard, kaže se u saopštenju koje je potpisala predsednica Sindikata novinara Srbije Dragana Čabarkapa.

Povezane vesti