018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sindikati prosvetara ostaju pri svojim zahtevima (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Tokom jučerašnjeg štrajka prosvetnih radnika u Niškom, Pirotskom i Topličkom okrugu nastava nije održana u 32 škole, dok su u 10 škola časovi bili skraćeni na 30 minuta, kažu u Školskoj upravi.

U sindikatu prosvetara kažu da ostaju pri svojim zahtevima, kao i da se ne boje posledica ovakve vrste štrajka, jer su nastavnici i profesori bili u školama, čime nisu potpuno obustavili rad.

Od 119 osnovnih i srednjih škola u Niškom, Pirotskom i Topličkom okrugu, nastava tokom jučerašnjeg štrajka prosvetara nije održana u 32 škole, dok su u 10 škola časovi trajali 30 minuta. Iako je bilo najava iz Ministarstva prosvete da je štrajk nezakonit i da će prosvetari koji nisu držali nastavu, ili su skratili časove biti kažnjeni, predstavnici sindikata se ne boje posledica.

Prosvetari i dalje zahtevaju da njihove plate ne budu smanjene, da budu uvedeni platni razredi, kao i da otpočnu pregovore o kolektivnom ugovoru.

Moguće je da obustave rad ili skrate nastavu svakog 6. i 21. u mesecu, kada inače dobijaju plate, dodaju u Uniji sindikata prosvetnih radnika.

Povezane vesti