018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sindikati ne odustaju od štrajka upozorenja (VIDEO)

Komentari: isključeni

U 2013. godini više od 1000 zaposlenih sa teritorije Nišavskog okruga žalilo se Inspekciji rada na poslodavce. Novi predlog Zakona o radu treba da bolje da uredi odnose poslodavaca i radnika, a sindikati i pored toga što nastavaljaju pregovore ne odustaju od štrajka upozorenja. Unija poslodavaca podržava ministra Sašu Radulovića i traži hitno usvajanje četiri sistemska zakona. Njima stiže podrška i Međunarodne orgnaizacije poslodavaca.

Nastavljaju se pregovori oko novog Zakona o radu. Prvi čovek Samostalnog sindikata Ljubisav Orbović očekuje kompromis. Ipak ne odustaje od najavljenog štrajka upozorenja. Sindikati i dalje tvrde da novi zakon štiti poslodavce, a ne radnike. Na teritoriji Nišavskog okruga u prošloj godini više od 1000 zaposelnih žalilo se inspekciji rada.

Od novog Zakona o radu I poslodavci i sindikati očekuju mnogo. Trebalo bi bolje da uredni odnose svih strana.

Srspkim poslodavcima podrška stiže i iz Međunarodne organizacije poslodavaca. Generalni sekretar Brent Vilton razgovarao je i sa ministrom privrede Sašom Raulovićem. Radulović tvrdi da od seta zakona, o privatizaciji, o stečaju, i još dva prateća zavisi sudbina reformi u Srbiji. Posle polemike u javnosti Kolegijum Socijalno-ekonomskog saveta, vratio je Zakon o radu na doradu. U Kolegijumu su premijer i vicepremijer.

Povezane vesti