018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sindikati ne odustaju od javne rasprave o izmenama Zakona o radu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Sindikati ne odustaju od zahteva za održavanje javne rasprave o izmenama Zakona o radu, rekao je za NTV predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije u Nišu Miodrag Ranđelović.

On je dodao da sindikati razmatraju da protestuju kako pred Skupštinom Srbije, tako u svim gradovima Srbije sve dok ne bude postignut dogovor o izmenama Zakona o radu.

Iako je ministar Aleksandar Vulin nakon sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem i liderima sindikata na temu izmena Zakona o radu, izjavio da ne može da garantuje da će dogovor biti postignut na zadovljstvo svih strana, sindikati, kako kažu, neće odustati od zahteva za održavanje javne rasprave o izmenama Zakona o radu.

Kako predstavnici sindikata u pregovorima sa Vladom o novom Zakonu o radu nisu postigli rešenje tokom sastanka sa premijerom Vučićem, sindikalisti razmatraju scenario protesta.

Ranđelović precizira da osim proširenog dejstva kolektivnog ugovora ne postoji dogovor ni o minulom radom, odnosno da li će se on obračunavati prema broju godina staža kod poslednjeg poslodavca ili kod svih.

Povezane vesti