018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sindikat: Posebni kolektivni ugovori omogućavaju zaposlenima bolji status

Novi, posebni kolektivni ugovor za javna i javno-komunalna preduzeća, čiji je osnivač Grad Niš, omogućiće zaposlenima bolji status, tačno definisana prava, ali i radna pravila koja moraju da poštuju, kažu u gradskom odboru Samostalnih sindikata zaposlenih u komunalno stambenim delatnostima. Navode da će ugovor koji je potpisan sa Gradom doprineti boljoj produktivnosti i odgovornijem radu, ali i obezbediti bolju radnu atmosferu kod zaposlenih.

Tačno definisana pravila i radne aktivnosti zaposlenih u javnim i javno komunalnim preduzećima u Nišu, obezbediće odgovorniji pristup poslu, ali će stvoriti i neku vrstu sigurnosti kod radnika koji taj posao obavljaaju, kažu u Samostalnom sindikatu zaposlenih u javnim i komunalno-stambenim delatnostima. Tvrde da je poseban kolektivni ugovor koji je Grad potpisao sa niškim preduzećima odličan potez i osnova za odliču saradnju.

I predstavnici saveza samosalnih sindikata Niša, pozdravili su potpisivanje novog kolektivnog ugovora.

Podsećamo, sredinom ovog meseca Grad Niš potpisao je kolektvni ugovor za 3000 zaposlenih u oko 15 javnih preduzeća koja se bave stambeno komunalnim delatnostima. Ugovorom se bliže uređuju prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih, i to je prvi ugovor takve vrste koji je potpisan u Nišu.

Povezane vesti