018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sindikat fudbalera optužio FSS za višegodišnju korupciju

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi: ,

BEOGRAD – Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ (SPFN) optužio je danas Fudbalski savez Srbije (FS S) za višegodišnju korupciju i neravnopravan tretman fudbalera i klubova Superlige.
U saopštenju Sindikata ističe se da je FS S od osnivanja Arbitražnog suda odluke donosio u korist određenih klubova, da nisu svi imali isti tretman, a kao primer navodi se slučaj nekadašnjeg fudbalera čačanskog Borca Ivana Babića.
„Poslednja u nizu „orkestriranih odluka“ je izvršna odluka Komisije za žalbe FŠ koja najblaže rečeno vređa inteligenciju svakog čoveka. Babić je u maju 2014. godine podneo zahtev za raskid ugovora zbog višemesečnih neplaćenih zarada. Iako klub više nije računao na njega, Babić je sve obaveze ispunio u celosti do kraja ugovora. Arbitražna komisija Zajednice Superlige usvojila je zahtev igrača da mu se plate sve zaostale zarade do kraja ugovora nakon čega je Borac uložio žalbu, koja je kasnije prihvaćena“, navodi se na sajtu Sindikata.
Dalje se navodi da je Komisija za žalbe FŠ preinačila prvostepenu odluku, ali i napravila niz namernih propusta na štetu fudbalera, kao što je to da Babić nije imao pravo žalbe i da je ugovor raskinut jednostrano, iako se nigde ne pominje ta reč.
SPFN apeluje na nadležne državne organe da proveri sve navode i ispita sve odluke pomenutih organa FS S i u skladu sa zakonom procesuira odgovorne.
„Nezavisnost“ napominje da optužbe nisu uperene na instituciju FS S, već isključivo na pojedince koji svojim radom nanose veliku štetu srpskom fudbalu i donose odluke u suprotnosti sa zakonom i Ustavom Republike Srbije i samo na štetu igrača.
SPFN je ranije saopštio da će u narednim danima otkriti sve neregularnosti u srpskom fudbalu, a kako je navedeno, Babićev slučaj je samo početak.

Tanjug 26.02.2015 15:12

Povezane vesti