018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Simpozijum kardiologa u Niškoj Banji (VIDEO)

Komentari: isključeni

U Institutu Niška Banja otvoren je trodnevni simpozijum “Aktulenosti u kardiologiji 4”. Brojni gosti iz zemlje i inostranstva govoriće o najnovijim dostignućima iz ove oblasti.

Uz prisustvo brojnih eminentnih gostiju, u Institutu Niška Banja, otvoren je međunarodni simpozijum pod nazivom “Aktuelnosti u kardiologiji 4”. Simpozijum je otvorila direktora Instituta, prof. dr Marina Deljanin Ilić, koja je pozdravljajući goste istakla da će se na simpozijumu prezentovanti najnovija dostignuća iz oblasti kardiologije.  U ime ministarke zdravlja, dr Slavice Đukić-Dejanović, učesnike simpozijuma pozdravio je i državni sekretar Ministarstva zdravlja, mr dr Miloš Jeftović.

Dekan niškog Medicinskog fakulteta, prof.dr Stevan Ilić, upoznao je goste sa  istorijatom Instituta. U drugom delu svog predavanja, koje je bilo posvećeno kardiologiji ,podsetio je da u Srbiji više od 50 odsto građana umire od kardiovaskularnih bolesti i da ono što posebno zabrinjava je podatak da Srbi u odnosu na stanovnike zemalja Evropske unije, ranije umiru, odnosno da prosečno žive 74 godine.

I prof.dr Petar Seferović izneo je zabrinjavajuće podatke da smo, po broju obolelih od kardiovaskularnih bolesti, u samom svetskom vrhu.

Simpozijum će trajati tri dana, a osim redovnih predavanja, predviđen je i bogat prateći program.

Povezane vesti