018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Simpo“ ne plaća grejanje više od 10 godina

Kompanija „Simpo“ koristi prostor od oko 2.000 kvadrata već više od 10 godina, a do sada za grejanje nije platila ni dinara. Da li je u pitanju nesporazum ili je to odgovornost prethodnog rukovodstva, utvrdiće nadležni organi, kaže gradski većnik Miloš Banđur.

Istragom specijalno formirane komisije u Toplani, utvrđeno je da „Simpo“ nikada nije evidentiran kao korisnik, pa se apeluje na nadležne ustanove da utvrde čija je odgovornost.

- Kompanija Simpo, za svoj prostor na Bulevaru dr. Zorana Đinđića nikada nije plaćala grejanje, pošto se isporuka, iz nepoznatih razloga, ne fakturiše - rekao je gradski većnik Miloš Banđur.

Banđur dodaje da je u podrumu Simpa postavljena podstanica 2004. godine, a da je ugovor o tekućem održavanju potpisan 2009, kada takođe nije ustanovljeno da Simpo uopšte nije korisnik Toplane.

O rezultatima komisije obavešteni su i čelnici „Simpa“, koji će sporazumno rešiti problem naplate, i to u iznosu od četrnaest miliona dinara za poslednje tri godine, pošto je ostatak duga zastareo. A toplana će nastaviti sa kontrolom poravnih lica, kako bi se ustanovilo da li postoji još neki sličan slučaj.

 

 

 

Povezane vesti

  • Juznjak

    ccc….
    Sigurno da postoje jos neki objekti koji takodje iz ko zna kakvih razloga ne placaju grejanje (ostale dazbine) !