018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

SG: Tokom prepodneva usvojene 33 tačke (VIDEO)

Komentari: isključeni

Drugog dana 20. sednice odbornici Skupštine grada tokom prepodneva usvojili su 33 tačke dnevnog reda. Usvojeni su programi rada ustanova i nekih javnih i javno-komunalnih preduzeća, dok će sednica biti nastavljena i sutra. Raspravljalo se i o kasnom dostavljanju programa rada Korisničkom savetu, zbog čega je ovo telo zasedalo tek pre dva dana. Gradsko rukovodstvo poručuje da će se utvrditi zašto se kasnilo, i ko je zatajio, kako bi bilo i sankcija. Posebna tema opozicije bili su predviđeni troškovi preduzeća za reprezentaciju i reklamu, od čak ukupno 20 miliona dinara.
Usvojeni su programi rada Istorijskog arhiva, Dečjeg kulturnog centra, Mare, Sportskog centra Čair, kao i preduzeća – Toplana, Direkcije za javni prevoz, Gradske stambene agencije, Nišstana. Oštre kritike uputio je predsednik Korisničkog saveta, rekavši da to telo nije dobilo programe rada do pre dva dana. Predsednik niške Skupštine takođe je nezadovljan.
Programi rada preduzeća i ustanova moraju između Gradskog veća i Skupštine da prođu Korisnički savet, a dok se potpuno ne usvoje programi, ne može se prebaciti novac iz budžeta. Zamenik gradonačelnika kaže da će se vrlo brzo utvrditi ko je zatajio, i uslediće kazne.
Polemiku su izazvali i predviđeni troškovi reprezentacije i reklamiranja niških preduzeća, za koje, mediji prenose, da idu do ukupno 20 miliona dinara. S obzirom da je na prvom mestu štednja, sa tim se ne slaže ni opozicija, a ni članovi gradske vlasti.
Odbornici URS-a kažu da se može raditi i bez reprezentacije.
Dvadeseta sednica Skupštine grada biće nastavljena i u utorak.

Povezane vesti