018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

SG: Počela rasprava o budžetu

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Centralna tema današnje sednice niškog parlamenta je Predlog budžeta grada za narednu godinu.

Tokom prepodnevnog dela raspravljalo se o tome da li je zamenik predsednika Skupštine Nenad Stanković bio u sukobu interesa: opozicija je tražila da se o tome glasa, ali je većina ipak odlučila suprotno.

Oko 11 sati, zasedanje je prekinuto, jer se odbornik URS-a Branislav Jovanović, i pored opomena od strane predsedavajućeg, nije držao teme određene tačke dnevnog reda. Jovanović je, umesto o budžetu za 2015, govorio o poslovima zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića koji je, kao i gradonačelnik i nekoliko gradskih većnika, bio u sali.

Zamenik predsednika Skupštine Nenad Stanković, koji je u tom trenutku predsedavao sednici, opomenuo je Jovanovića, nakon čega je odlučio da sednicu privremeno prekine pošto je Branislav Jovanović odbio da se pomeri sa govornice.

U toku pauze održan je sastanak šefova odborničkih grupa sa predsednikom Skupšine grada Miletom Ilićem, posle čega je zasedanje nastavljeno, do redovne pauze koja bi trebalo da traje do 15 sati.

Podsetimo, do kraja godine najavljeno je još jedno zasedanje gradskog parlamenta Niša. Okvirno je dogovoreno da to bude 29. decembra, kada bi trebalo usvojiti planove i programe rada javnih preduzeća i ustanova.

Nastavak sednice možete uživo pratiti na Niškoj televiziji.

Povezane vesti