018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sevali noževi i sekire

U masovnoj tuči u niškom naselju Crvena zvezda povređeno je trinaestoro ljudi, a osam je zadržano u policiji. Sukob je praktično počeo još u ponedeljak uveče, a sve je kulminiralo dan kasnije. Gabrovački put je, kažu očevici, u 15 minuta tuče izgledao kao pravo ratište. U policiji potvđuju da su posvađale se dve romske porodice.

Prvo konflikt u ponedeljak uveče, a onda neverovatna tuča u utorak, u sred bela dana u podne, u niškom naselju Crvena zvezda. Očevici kažu – više od 30 učesnika – sevale su sekire i noževi, radile su i motke, krvi je bilo svuda i nije se znalo ko koga bije. Prava je sreća što nema više povređenih. Nezvanično, posvađale su se familije Maksutović i Aerović. Masovna tuča trajala je dvadesetak minuta, a onda je došla interventna policija. Za njom i četiri ekipe Hitne pomoći.

Komšije su sve posmatrala iz okolnih zgrada. Pretpostavlja se da je do sukoba na Gabrovačkom putu, došlo zbog robe koja je trebalo da se proda .

Zbog učestovovanja u tuči i nasilničkog ponašanja do 48 sati zadržani su pedesetdvogodišnji Arslan M., dve godine mlađa Zorica M., zatim, četrdesetdvogodišnji Šaban A., tridesetšestogodišnji Trajko A., dve godine mlađi Tahir A. i tridesettrogodišnji Srđan M. Zbog nanošenja teških telesnih povreda na 48 sati priveden je i triesetjednogodišnji Danijel H. Osumnjičeni će posle isteka mere zadržavanja biti privedeni istražnom sudiji.

 

Povezane vesti

  • Dragana

    Inače,radi se o porodici Maksud koja je mesecima maltretirala dečaka Aleksu u školi koji je zbog toga i izvršio samoubistvo.Od ove porodice svi u školi su se bojali pre svega zbog njihovog drskog,bahatog i karakterističnog načina ophođenja ali i iz razloga njihove povezanosti sa NVO za zaštitu prava roma od kojih je škola veoma lepo živela i koristila kroz donacije i marketing kao i bivša direktorka kroz plaćena putovanja,dnevnice i seminare na temu ravnopravnosti i manjina(roma) na kojoj se veoma “ lepo gradila“ karijera.
    Arslan M. (52), Srđan M. (34) i Zorica M.(50)…deda,otac i baba koja je takođe tukla Aleksu dok su Aleksinog oca držali, maloletnog učenika romske nacionalnosti koji je više puta tukao Aleksu.Na suđenju Aleksinom ocu koji je na poziv Alekse u pomoć otišao, bivša direktorka škole i nastavnica biologije kao njihovi svedoci za njih su izjavile „da se radi o fino asimiliranoj i primernoj porodici i učeniku…“ !!??
    Očito da su zaboravile i događaj od januara 2011. kada su svi oni kao i majka Mina M. sa svojim sinom(koji je isto ovde učestvovao u tuči i zadobio povrede) upali u školu i sam čas i nasrnule na Aleksu da ga tuku kada ga je spasila razredna gurajući klupe i stolice.Školski policajac nikada nije postupao po našoj prijavi do danas ! Učitelj B.J iz škole na sudu“nije mogao da se seti“ detalja u vezi toga.Nedugo zatim kao gest za napad amnezije postavljen je za potpredsednika UO Tržnice……itd,itd.
    Ipak moraju da budu svesni da će kad tad morati da snose posledice za svoja (NE)dela i laži .