018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Šetnjom obeležen rad Fondacije „Vuk Stoiljković“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Šetnjom kroz centar grada ozvaničen je rad Fondacije „Vuk Stoiljković“, čime je obeležena godišnjica od ubistva studenta medicine u Nišu.
Prva inicijativa ove Fondacije, koju podržava radna grupa za bezbednost mladih i mnogobrnojne Nišlije, je da 10. februar postane Dan borbe protiv nasilja.
Svi zajedno za bezbedniji Niš bio je slogan Nišlija koji su u pet do dvanaest na godišnjicu stradanja Vuka Stoiljkovića nastavili borbu protiv nasilja među mladima. Kako kažu, prošlogodišnje ubistvo mladića u Parku „Svetog Save“ ih je potreslo, što su i pokazali masovnim protestnim okupljanjima. Današnjim osnivanjem građanske Fondacije “Vuk Stoiljković” poručuje se da se ne zaboravi, da se ne ponovi.
Povorka se kretala od Kancelarije za mlade do Gradske kuće u kojoj je održan panel „Mehanizmi podrške borbi protiv nasilja mladih“. U Radnoj grupi za bezbednost omladine, timu koji je formirao gradonačelnik Niša, prva inicijativa ove fondacije odmah posle osnivačke skupštine bio je predlog da 10. februar u Nišu postane Dan borbe protiv nasilja.
Radna grupa za bezbednost mladih Niša je tim koji je formiran sa ciljem monitoringa situacije bezbednosti mladih, predlaganja preventivnih programa, motivisanja i uključivanja širih aktera društva u rešavanje gorućeg problema. Radnu grupu čine predstavnici institucija, grada, civilnog sektora i sami mladi.
U znak sećanja na Vuka, njegovi prijatelji i rođaci u 19.30 organizuju paljenje sveća kod sata u Parku Svetog Save.

Povezane vesti