018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Šetnja do izvorišta „Medijana“ povodom Dana voda (VIDEO)

Povodom 22. marta, Svetskog dana voda, 350 mališana iz 20 niških osnovnih škola učestvovalo je u simboličnom maršu “Šetnja za vodu” i to od centra grada do izvorišta „Medijana“.

Javno-komunalno preduzeća “Naissus” organzator je ove akcije, koja je deo međunarodnog projekta “Asocijacije za očuvanje i zaštitu voda na jugu Srbije”, a čiji je nosilac niški vodovod.

Mališani su u pratnji organizatora po unapred utvrđenoj maršruti krenuli sa Trga kralja Milana do izvorišta Medijana. U rančevima, koje je za ovu priliku obezbedio organizator, oni su nosili flašice sa vodom. Na taj način poistovetili su se sa afričkom decom koja svakodnevno prelaze više kilometara da bi došla do vode za piće.

Na izvorištu Medijana đaci su pratili prezentaciju koju su pripremili predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Republike Srbije, nakon čega će se upoznati sa tehnologijom dobijanja vode za piće u Nišu, gradu sa najkvalitetnijom vodom za piće u Srbiji.

U niškom vodovodu smatraju da je edukacija najmljađih prvi i najvažniji korak u projektu za očuvanje voda.

Ovogodišnje obeležavanje Svetskog dana voda sastavni je deo formiranja Asocijacije za očuvanje i zaštitu voda na jugu Srbije “WASS”. To je međunaordni projekat čiji je nosilac JKP “Naissus”.

Mališani učesnici “Šetnje za vodu” su u okviru edukativnog programa obišli jedno od deset jezera na izvorištu Medijana, fizičko-hemijsku laboratoriju I komandni pult izvorišta.

Povezane vesti

  • jovica jovanov

    Lepo samo napred!!! Napokon da neko shvati vaznost VODE I DECE

  • Dusan

    Divna akcija. U deci je buducnost. Bravo za jkp Naissus.