018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Šesti pokušaj za 15 godina da se reguliše pitanje legalizacije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Prilika za legalizaciju bespravno izgrađenih obejekata još jednom će biti pružena građanima. U ministarstvu građevinarstva i infrastrukture najavljuju nov, jednokratan zakon o legalizaciji, kojim bi pitanje legalizacije moglo da bude rešeno jednom za svagda.
Brojni apeli nisu dali rezultate, te je tako, posle svih rokova za podnošenje dokumentacije za legalizaciju, rešeno tek 10% nelegalno izgrađenih objekata. Kako bi još jednom, poslednji put pokušalo da reši ovaj problem, ministarstvo građevinarstva, u prvim danima jula doneće novi zakon o legalizaciji.
Svođenje potrebne dokumetnacije na minimum i skraćenje postupka dobijanja dozvole osnova je novog zakona, a trebalo bi da stupi na snagu na jesen i da važi do kraja godine, najavljuju iz ministarstva. Ipak, donošenje nove uredbe je unelo dodatnu zabunu među građane, pa mnogi od njih čekaju nove uslove da bi legalizovali svoje objekte. U resornoj Upravi kažu da trenutno izdaju samo pozitivna rešenja, dok iz Države ne stignu drugačija uputstva.
Ovo je šesti put da za petnaest godina vlada pokušava da reši pitanje nelegalne gradnje. Dosad nijedan zakon nije uspeo da motiviše građane da svoje objekte legalizuju.