018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Šesta naučna konferencija „Slušam i govorim’’ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Sve je veći broj dece sa problemima u razvoju, pa je našem gradu neophodan Regionalni centar podrške za najmlađe sa svim vrstama hendikepa, kaže v.d. dir. Škole i doma gluvoneme dece “Bubanj” Snežana Čarapić. U ovoj školi održana je šesta  naučna konferencija pod nazivom „Slušam i govorim’’, čije su neke od tema bile oštećenje i savremena rehabilitacija sluha.

Sve je više dece koja imaju neki vid poremećaja u razvoju, pa bi postojanje centra podrške za one koji imaju ovakve problem bilo od velikog značaja smatra v.d. dir. Škole i doma gluvoneme dece „Bubanj” Snežana Čarapić.

Kako bi se deca sa ovakvim problemima lakše uključila u normalan život pomogao bi i aparat koji omogućava rano otkrivanje oštećenja sluha, kaže direktor niške Klinike za uho, grlo i nos Miško Živić.

O oštećenju sluha i savremenoj rehabilitaciji govorilo se na šestoj naučnoj konferenciji pod nazivom „Slušam i govorim’’, koja je okupila renomirane stručnjake iz naše zemlje i regiona. Skup se održava u školi za gluvonemu decu “Bubanj”, koja se nalazi na teritoriji gradske opštine Palilula.

Svake godine konferencija se organizuje u saradnji sa Klinikom za uho, grlo i nos, a ove godine učestvuje oko 200 stručnjaka.

Povezane vesti