018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Šest radnika iz Srbije poginulo u Sibiru,troje povređeno

Od:
Komentari: isključeni

MOSKVA – Šest radnika iz Srbije poginula su u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal, a trojica su povređena, izjavio je večeras ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić .
On je u izjavi za Tanjug istakao da su trojica povređenih radnika smeštena su u bolnicu i nisu u životnoj opasnosti.
Ambasador Terzić, rekao je i da će konzul Milan Živković oko ponoći krenuti avionom za Jamal, gde će stići sutra oko podneva, kada će imati i više informacija o nesreći.
Ranije danas, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozivajući se na podatke dobijene od ruskog Ministarstva za vanredne situacije, saopštilo je da je šest radnika srpske nacionalnosti nastradalo je u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal.
Prema prvim informacijama, požar je izbio u mobilnom naselju na sibirskom poluostrvu Jamal, kod grada Saleharda, približno 3.000 kilometara od Moskve.
Prema tim informacijama, požar je izbio na naftno-gasnom gradilištu u 1:39 posle ponoći po lokalnom vremenu, u Purovskom rejonu Jamalo-Neneckog Autonomnog Okruga na severu Sibira.
Terzić je rekao da je srpska ambasada u stalnom kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova u Beogradu, kao i sa ruskim organima, uključujući Ministarstvo za vanredne situacije.
Radnici su, prema saznanjima ambasade, bili angažovani preko kompanije „Velestroj“.
Uzrok požara još nije poznat, a istraga se nastavlja.
Prema ranijim nezvaničnim informacijama koje su preneli mediji, požar je izbio u montažnim barakama na gradilištu dok su radnici spavali, a najverovatnije se zapalila prostorija u kojoj su sušili odeću.

Tanjug 08.02.2015 20:39
Foto Tanjug, Z. Žestić, arhiva, ilustracija