018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Seminar o trgovinskoj diplomatiji (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na dvanaestom inovacionom seminaru o Trgovinskoj diplomatiji i veštini pregovaranja i umeću sklapanja kupoprodaJnih ugovora, studenti četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Nišu usavršavali su svoja praktična znanja.
Seminar je takmičarskog karaktera a obuhvata nekoliko ekipa koji pregovaraju kao kupci i kao prodavci. Njihovo umeće ocenjivaće stručni žiri, a najuspešnije očekuju nagrade.

Pored teorijskih znanja, na ekonomskom fakultetu u Nišu, studenti završne godine stiču i praktična znanja. Fakultet tradicionalno svake godine organizuje seminar o Trgovinskoj diplomatiji i veštini pregovaranja i umeću sklapanja kupoprodajnih ugovora. Ekonomsti znaju da je prodaja robe zapravo ključni momenat u ciklusu proizvodnje. Stoga je veština trgovinske diplomatije važan segment u edukaciji ekonomista.
Srbija nema trgovinsku diplomatiju, a ekonomski fakultet u Nišu ovom edukacijum uspeo je da iznedri nekoliko vrhunskih menađžera koji su zaposleni u poznatim trgovinskim kompanijama, ali i državnim organima i institucijama kao što su poreska uprava i Privredna komora Srbije.