018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Seminar o socijalnoj anksioznosti (vIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Najčešći problem zbog koga su se tokom prethodnog perioda studenti javljali psihološkom savetovalištu je socijalna anksioznosti odnosno strah od tuđe procene. Zbog toga je ove godine tema seminara, koji se tradicionalno organizuje povodom dana Univerziteta, vezana za ovaj problem.
Strah od reakcije profesora na ispitu, publike prilikom javnog nastupa ili bilo čijeg ocenjivanja jesu emocionalni problem odnosno socijalna anksioznost. Drugačije rečeno ona je posledica procene osobe da se može obrukati, da može biti ponižena ili kritikovana od strane poznatih ili nepoznatih ljudi. S obzirom da je tokom prethodnog perioda socijalna anksioznost bila među najčešćim problemima zbog kojeg su se psihološkom savetovalištu javljali studenti, ove godine seminar povodom dana univerziteta bio je posvećen ovoj temi.
Socijalna anksioznost najčešće nastaje u detinjstvu ili adolescenciji, a stručnjaci kažu da je najbolje rešenje za ovaj problem odlazak kod psihologa. Inače, seminaru pod nazivom “Socijalna anksioznost zašto je strah od tuđe ocene jači od realne procene“ koji je organizovalo Psihološko savetovalište za studente prisustvovao je veliki broj studenata i srednjoškolaca.